Windows 10Windows Oturumunuz Geçici Profilde Açıldı | Hesabınıza Oturum Açamıyoruz!

 

Merhaba Arkadaşlar. Bu yazımızda sizlere “Windows Oturumunuz Geçici Profilde Açıldı” veya “Hesabınıza Oturum Açamıyoruz” hatasının çözümü ile ilgili basit bir yöntem göstereceğim. Öncelikle bu hatayı almanızın birden fazla nedeni bulunuyor. Ani elektrik kesintisini, donanım birimlerinde yaşanabilecek gerilimler veya virüsler bu duruma sebep olabiliyor. Bu hatayı net bir şekilde çözmenin yolu ise sıfırdan bir oturum açmak. Bunun için;

1 – Görev çubuğu üzerinde sağ tıklıyoruz ve buradan “Görev Yöneticisini” seçiyoruz.

2 – Ardından sol üstten “Dosya” sekmesin seçip “Yeni Görevi Çalıştır” diyoruz.

3 – Karşımıza gelen “Çalıştır” paneline cmd yazdıktan sonra “Bu görevi yönetici ayrıcalıkları ile oluştur” kutucuğunu seçili hale getirip “Tamam” yapıyoruz.

4 – Gelen siyah “Komut İstemcisi” penceresine aşağıdaki iki komutu sırasıyla yazarak “Enter” yapıyoruz.

net user TechWorm /add 

(TechWorm isimli kullanıcı eklendi. Tabi isterseniz İngilizce karakter olmak şartıyla TechWorm yerine dilediğiniz ismi yazabilirsiniz.)

net localgroup administrators TechWorm /add

(TechWorm isimli kullanıcısına yönetici yetkisi verildi.)

5 – Şimdi klavyeden Alt+F4’e basarak oturumumuzu kapatıyoruz.

Başlat sekmesini çalışıyorsa buradan da fare ile üzerinde sağ klikleyerek oturumunuzu kapabilirsiniz.

(Duruma göre bilgisayarınızı yeniden başlatarak işlemi tekrar edebilirsiniz.)

6 – Oturumunuzu kapattıktan sonra, sol atta yeni oluşturmuş olduğunuz kullanıcı hesabınızı tıklayarak oturumunuzu açın.



7 –Yeni bir oturum 👨oluşturduğunuz için bu işlem biraz sürebilir. Oturumunuz açıldıktan sonra sıfırdan bir masaüstü gelecektir.


8 – İlk olarak yapacağımız masaüstü simgelerini geri getirmek olacaktır. Masaüstündeyken fare ile sağ tıklıyoruz. Buradan “Kişiselleştir” seçeneğini seçiyoruz.

9 – Karşımıza gelen pencereden “Temalar” sekmesine gidip sağ veya alt tarafta bulunan “Masaüstü Simge Ayarları” seçeneğini seçiyoruz. Ardından masaüstü simgeleri kutucuklarını seçili hale getirip “Uygula” ve “Tamam” diyoruz. Böylece masaüstümüze simgelerimiz gelmiş oluyor.

10 – Son olarak ve en önemlisi; eski oturumunuzda bulunan tüm bilgi, belge, fotoğraf vs. gibi verileri bu yeni oluşturmuş olduğunuz masaüstüne taşıyalım. Bunun için C: sürücüsünden Kullanıcılar klasörüne girelim. Burada eski kullanıcı adımızı bulalım ve içine girelim.

11 – Bu klasör içinde eski kullanıcınıza ait tüm veriler burada bulunacaktır. Masaüstü (Desktop), İndirilenler (Download), Belgeler (Documents) vs. içinde bulunan tüm verileri yeni masaüstüne taşıyabilir veya kopyalayabilirsiniz.

İşlemlerimiz bu kadar. Bilgisayarınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Başka bir makalede görüşmek üzere hoş çakalın.

0 Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum Ekleyin (0)

Daha yeni Daha eski