Windows 10’da Kronometre Nasıl Açılır?


 Uzun süre boyunca alarm, zamanlayıcı ve kronometre uygulamalarını hiçbir işletim sisteminde varsayılan uygulamalar arasında bulundurmamış olan Microsoft, Windows 10 ile birlikte bu kararından vazgeçmiştir.

Windows 10’da yer alan Alarmlar ve Saat uygulaması ile bilgisayarınızda alarm kurabileceğiniz gibi, zamanlayıcı oluşturabilir, kronometre başlatabilirsiniz. Eğer bilgisayarınızda Alarmlar ve Saat uygulaması mevcut değilse, alternatif olarak online kronometre kullanabilirsiniz.

Windows 10’da kronometre başlatmak için aşağıdaki adımları takip edin:

  • Başlat menüsünde alarm yazın
  • Çıkan sonuçlarda Alarmlar ve Saat uygulamasına tıklayın
  • Uygulamayı açtıktan sonra, Kronometre sekmesine tıklayın
  • Başlatma ikonuna tıklayarak kronometreyi başlatın

Kronometreyi başlattıktan sonra tur sürelerini kaydedebilir, kronometreyi daha büyük bir ekranda kullanmak için genişletebilir, süre tutmaya son vermek için süreyi sıfırlayabilirsiniz.

Windows 10 kronometre uygulaması ile ilgili unutmamanız gereken nokta, bu uygulama ile sadece tek bir kronometre başlatabileceğinizdir. Birden fazla kronometre açmak için, tarayıcınızda birden fazla sekmede online kronometre açabilirsiniz.

Windows 7 Kronometre Nerede?

Windows 7 bilgisayarda kronometre bulunmamaktadır. Windows 7’de kronometre kullanmak için Windows uygulamaları içerisinde Windows 7 ile uyumlu bir kronometre uygulaması bulmanız veya genellikle milisaniye bazında süre tutmanıza olanak sağlayan tarayıcı bazlı bir online kronometre uygulaması kullanmanız gerekmektedir.

0 Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum Ekleyin (0)

Daha yeni Daha eski